22 ročného Prešovčana zabil jeho rovesník

03.06.2010 Prešov

V stredu 2.6.2010 prešovský krajský policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 22 ročného muža z Prešova.
Obvinený 20.5.2010 v čase okolo 21:30 h po tom, čo sa pred obytným blokom na Sibírskej ulici v Prešove pohádal ohľadom vrátenia peňazí s 22 ročným Prešovčanom, toho fyzicky napadol.
Päsťou ho udrel do tváre, následkom čoho spadol na chrbát a pravdepodobne stratil vedomie. Následne mladíka odtiahol do pivnice patriacej k bytu, ktorý obvinený obýva spolu s rodičmi. Tu ho kuchynským nožom v úmysle usmrtiť opakovane najmenej sedemkrát bodol do hrudníka, chrbta a pravého ramena, čím mu spôsobil zranenia na následky ktorých poškodený na mieste podľahol. Telo potom zabalil do starého koberca, pričom z pivnice ho previezol 22.5.2010 v čase okolo 5:00 h, kedy ho naložil do svojho osobného auta a odviezol k lesu v Kojatickej doline, okr. Prešov. Lopatou vykopal hrob hlboký asi 1,5 m a telo nebohého Prešovčana tam zakopal. Nezvestnosť oznámila na polícií 22.5.2010 matka nebohého.

Telo bolo vykopané včera (2.6.2010) vo večerných hodinách, kde na mieste bol prítomný aj súdny znalec, ktorý vykonal predbežnú obhliadku. Následne bolo prevezené na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Prešove k vykonaniu súdno-znaleckej pitvy.

Na prípade pracovali policajti prešovskej krajskej a okresnej kriminálnej polície, ktorým sa v priebehu niekoľkých dní podarilo vypátrať nielen telo nebohého, ale aj páchateľa.

Obvinený Prešovčan je t. č. umiestnený v cele policajného zaistenia. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní 15 až 20 rokov.
 

Vyberte región